Υβριδική αντλία θερμότητας ….μια νέα ευκαιρία για τη θέρμανση κατοικιών

 Η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma επιλέγει πάντοτε το πιο οικονομικό πρόγραμμα λειτουργίας, υπολογίζοντας την απόδοση της αντλίας θερμότητας και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έναντι της απόδοσης του λέβητα συμπύκνωσης και της τιμής του φυσικού αερίου εάν είναι δυνατόν σε ταυτόχρονη λειτουργία. 

Σε ένα μέσο ευρωπαϊκό κλίμα, το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης θερμικής ισχύος καλύπτεται από την υβριδική λειτουργία και τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας, με αποτέλεσμα έως και 35% περισσότερη απόδοση θέρμανσης που οδηγεί σε μείωση του κόστους λειτουργίας.

 

 

.. ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ

Το ζεστό νερό χρήσης θερμαίνεται με τη χρήση τεχνολογίας συμπύκνωσης αερίου: κρύο νερό δικτύου διοχετεύεται απευθείας σε έναν ειδικό διπλό εναλλάκτη θερμότητας που επιτρέπει βέλτιστη και συνεχή συμπύκνωση των απαερίων κατά την προετοιμασία του ζεστού νερού χρήσης, αυξάνοντας έτσι την απόδοση έως και 15% σε σύγκριση με παραδοσιακούς αεριολέβητες συμπύκνωσης, με αποτέλεσμα τη μείωση του λειτουργικού κόστους. 

Επιπλέον, χάρη στην αρχή της υβριδικής λειτουργίας, όταν η θέρμανση χώρων εξασφαλίζεται από την αντλία θερμότητας, μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού χρήσης χάρη στην τεχνολογία συμπύκνωσης, με αποτέλεσμα βέλτιστη άνεση.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

  • Δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ (έως και 80°C) ούτε οι σωληνώσεις.
  • Ο χώρος που απαιτείται για το νέο σύστημα είναι περίπου ίδιος με αυτόν του υπάρχοντος συστήματος χάρη στο συμπαγή σχεδιασμό του.
  • Κατά την αντικατάσταση του υπάρχοντος αεριολέβητα, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις σωληνώσεις ή την καμινάδα σας.

 

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma παρέχεται ως τρία μεγάλα εξαρτήματα:

  • εξωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας
  • εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας
  • αεριολέβητας συμπύκνωσης

… καθιστώντας εύκολο το χειρισμό της και ακόμη ευκολότερη την εγκατάστασή της. 
Η εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας εγκαθίσταται απλά στον τοίχο με μια συνήθη πλάκα στερέωσης. Στη συνέχεια, ο αεριολέβητας συμπύκνωσης συνδέεται εύκολα σε αυτήν, δημιουργώντας μία πολύ συμπαγή μονάδα. Όλες οι συνδέσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος και όλα τα εξαρτήματα είναι προσβάσιμα από μπροστά, πράγμα που κάνει εύκολο το σέρβις και τη συντήρηση της μονάδας. 

 

 

 ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Πολλές εφαρμογές είναι δυνατές με τη χρήση της υβριδικής αντλίας θερμότητας Daikin Altherma καθώς καλύπτονται όλα τα θερμικά φορτία μέχρι και 32 kW. 

Ο αεριολέβητας μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς την αντλία θερμότητας στο αρχικό στάδιο, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί γρήγορη επανέναρξη της θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης του υπάρχοντος αεριολέβητα

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Υβριδική αντλία θεότητας Daikin επικοινωνήστε  μαζί μας

Τηλέφωνο: 210-9405953 

e-mail : info@jhclima.gr

[profiler]
Memory usage: real: 8650752, emalloc: 7384888
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem